Takaisin Vuoden lähiruokateko 2025 -palkinto Ease Organic Oy:lle – Yleisön suosikki oli Laten Kala Oy

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Vuoden lähiruokateko 2025 -palkinto Ease Organic Oy:lle – Yleisön suosikki oli Laten Kala Oy

27.03.2025

Vuoden lähiruokateko 2025 -palkinto on myönnetty Mikkelin Haukivuorella toimivalle perheyritykselle Ease Organic Oy:lle. Yritys tarjoaa helposti valmistettavia ja sujuvasti saatavilla olevia luomuvihannestuotteita. 5 000 euron rahapalkinto luovutettiin Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa torstaina 27.3.  Yleisön suosikiksi nousi rovaniemeläinen Laten Kala Oy. 

Vuoden lähiruokateko 2025 -voittajat Antti ja Elina Vauhkonen. Kuva: Heidi Siivonen
Vuoden lähiruokateko 2025 -voittajat Antti ja Elina Vauhkonen. Kuva: Heidi Siivonen

Ease Organic tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten viljelijöiden kanssa ja toimittaa tuoreita luomuvihanneksia suoraan ravintoloihin ja kuluttajille Etelä-Savossa. Yritys tarjoaa myös pakkaamo- ja kuorimopalveluita muille viljelijöille sekä kehittää uusia tuotteita, kuten pakastekuivattuja luomuvihanneksia.

Myymme ja markkinoimme Haukivuoren luomuvihanneksia kuluttajapakkauksissa kauppoihin Etelä-Savossa sekä jalostettuina tuotteina lähialueen tukkuihinHoReCa-asiakkaille. Uutena tuotteena tarjoamme pakastekuivattuja, käyttövalmiita luomuvihanneksia, jotka tuovat helppoutta ja inspiraatiota ruuanlaittoon sekä toimivat kätevänä kotivarana ympäri vuoden”, kertovat Ease Organic Oy:n yrittäjät Antti ja Elina Vauhkonen.

Vuoden lähiruokateko 2025 -palkinnonsaajan valitsi Lähiruoka & luomu -messujen kehitysryhmä puheenjohtajanaan erityisasiantuntija Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä. MTK:ta raadissa edusti ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen.

Yleisön suosikki rovaniemeläinen Laten Kala Oy

Yleisöäänestyksen voitti rovaniemeläinen Laten Kala Oy, jonka on perustanut ammattikalastaja ja lähiruuan puolestapuhuja Lauri Sillanpää. Yritys kehittää uusia järvikalatuotteita, kuten järvikalakäristystä ja tavoittelee oman tuotantolaitoksen rakentamista. Laten Kala panostaa ympäristöystävällisyyteen ja haluaa muuttaa suomalaisten asenteita kotimaista kalaa kohtaan. Asiakaskuntaan kuuluu kuluttajia, ravintoloita ja suurtalouskeittiöitä – erityisesti tuotteiden laatu ja asiakaspalvelu ovat saaneet kiitosta. Yleisön suosikki sai rahapalkinnon 1000 euroa. 

Ease Organic yhdistää hienolla tavalla paikallisen viljelyn, luomun ja käytännönläheisen tuotekehityksen. Yritys osoittaa, että lähiruoka voi olla yhtä aikaa helppoa, innovatiivista ja arjen valintoja helpottavaa, sanoo Heidi Siivonen.

Laten Kala tekee vaikuttavaa työtä suomalaisen järvikalan tunnettuuden ja arvostuksen eteen. Yritys tuo kotimaisen kalan vahvasti esiin sekä laadukkaana raaka-aineena että vastuullisena valintana. 

Vuoden lähiruokateko 2025 -palkinnonsaajan valitsi Lähiruoka & luomu -messujen kehitysryhmä puheenjohtajanaan erityisasiantuntija Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä. Palkintosummat 5000 ja 1000 euroa lahjoitti Suomen Messusäätiö.

Lisätietoja:

Heidi Siivonen, ruokamarkkina-asiantuntija, MTK, puh. 40 568 8802
Ease Organic Oy – Antti ja Elina Vauhkonen, puh. 040 824 3851, myynti@easeorganic.fi
Kirsi Viljanen, erityisasiantuntija, maa- ja metsätalousministeriö, puh. 040 509 8986, kirsi.viljanen@gov.fi

-----
Lähiruoka & luomu -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.–30.3. samaan aikaan Kevätmessujen ja Golfmessujen kanssa.
www.lahiruokaluomu.fi



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: lähiruoka, lähiruokateko, suomalainenruoka, mtk mobiili