Nyt saa ehdottaa! – Vuoden lähiruokateko 2025 -kilpailu käynnistyi
Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka
Nyt saa ehdottaa! – Vuoden lähiruokateko 2025 -kilpailu käynnistyi
21.01.2025
Vuoden Lähiruokateko 2025 -kilpailu on täällä taas. On siis aika nostaa upeat lähiruokateot esiin. Ehdotuksia merkittävistä ja inspiroivista teoista voi jättää 12. helmikuuta 2025 asti. Kilpailu juhlistaa tekoja, jotka ovat lisänneet lähiruuan tunnettuutta ja tehneet siitä entistä merkityksellisemmän osan arkeamme.
Arvioinnissa loistavat vastuullisuus, yhteistyö ja rohkeat, innovatiiviset ratkaisut, jotka vievät lähiruokasektoria eteenpäin.
Vuoden lähiruokateko palkitaan 5000 euron stipendillä, ja yleisöäänestyksen voittajalle myönnetään 1000 euron stipendi.
Kilpailun voittajat julkistetaan Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 27.–30. maaliskuuta 2025. Messut järjestetään samaan aikaan Kevätmessujen ja Golfmessujen kanssa. Ehdotuksia voi jättää kilpailun verkkosivuilla: www.lahiruokaluomu.fi.
Tule mukaan tukemaan lähiruokaa ja sen tekijöitä!
Lisätietoja:
Lähiruoka & luomu -messujen kehitysryhmän puheenjohtaja, MMM:n erityisasiantuntija Kirsi Viljanen, p. 040 509 8986, kirsi.viljanen@gov.fi
Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802

Kaija Stormbom
viestinnän asiantuntija
maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka
+358 20 413 2385
+358 40 848 9559
aiheet: lähiruoka, lähiruokateko